Houpací plochy

Prohlédnuté produkty

Pedalo Houpací plocha pro vozíčkáře

205566

Holz-Hoerz GmbH

Nový produkt

Pedalo houpací plocha pro vozíčkáře umožňuje uživatelům invalidních vozíků přizpůsobit se a zlepšit své dovednosti a chování v příslušných situacích. Zároveň se učí nové druhy pohybových zážitků, jako třeba pohyb pomocí horní části těla, což mu pomáhá zlepšit jeho dovednosti.

Více informací

skladem u výrobce - na objednávku

16 095,00 Kč s DPH

13 301,65 Kč bez DPH

Více informací

V každodenním životě musí uživatelé invalidních vozíků stále čelit překážkám, jako jsou obrubníky, krátké strmé stoupání, nakloněné úrovně, schodiště, nastupování a vystupování z autobusových zastávek a přístup k nákupním obchodům. To vyžaduje spoustu dovedností, ale také překonávání. Nezkušení uživatelé invalidních vozíků rychle dosáhnou svých osobních výkonnostních limitů a ocitnou se v nebezpečných situacích. Aby se v takovýchto každodenních situacích lépe orientovali, vyvinula společnost Pedalo spolu s uživateli invalidních vozíků technickou výukovou dráhu pro vozíčkáře.

Dráha umožňuje uživatelům invalidních vozíků přizpůsobit se a zlepšit své dovednosti a chování v příslušných situacích. Zároveň se učí nové druhy pohybových zážitků, jako třeba pohyb pomocí horní části těla, což mu pomáhá zlepšit jeho dovednosti.
Dráhu pro vozíčkáře lze využít také pro dopravní výchovu a bezpečnostní školení pro cyklisty a inline bruslaře.
Dráha se dá v současné době sestavit z pěti jednotlivých stanic: kroková deska - otáčecí deska - nakloněná rovina - houpací deska - hrbolatá deska.

Výhody při používání:

  • rychlá montáž a demontáž bez nářadí (zásuvný systém)
  • manipulace jednou osobou
  • individuální úprava úrovně obtížnosti
  • mobilní použití, vhodné pro automobily s ložnou plochou o délce 180 cm
  • velký přínos

Výcvik techniky zlepšuje manipulaci s vozíkem.
Balanční trénink poskytuje větší bezpečnost na nerovném povrchu.
Naučte se lépe překonávat hrboly, stoupání, klesání a nakloněnou rovinu.
Zábava a motivace.

Houpací plocha:
Jízda po houpací rampě vyžaduje zvýšené úsilí. Rampa, která se sklopí do poloviny, vyžaduje další smysl pro rovnováhu. Vozíčkář a invalidní vozík musí pracovat v harmonii, aby dosáhli rovnováhy v souladu s invalidním vozíkem a vyvážili houpačku. Poté pokračujte z kopce a houpačku opusťte. Stejné cvičení lze provést i při couvání.

Provedení:
Voděodolné, březové multiplexové desky s povrchovou přilnavostí. Bezpečné pogumované nájezdové klíny. Kolébku lze díky gumovým dorazům tiše překlápět. Lze přidat omezovače bočních bezpečnostních hran. Paralelní spojení se 2 upínacími pásky.

rozměr přepravní rozměr nosnost váha
162 x 98 x 19 cm 162 x 49 x 19 cm do 150 kg 26 kg