Kostry

Prohlédnuté produkty

Kostra s vazy OTTO

205495

Erler-Zimmer GmbH

Nový produkt

Model kostry s vazy OTTO je ideální pro studium lidské anatomie. Všechny anatomické struktury a detaily jsou na modelu podrobně zobrazeny.

Více informací

skladem u výrobce - na objednávku

19 362,00 Kč s DPH

16 001,65 Kč bez DPH

Více informací

Model kostry s vazy OTTO je ideální pro studium lidské anatomie. Všechny anatomické struktury a detaily jsou na modelu podrobně zobrazeny.

Model má následující vlastnosti:

  • přirozený odlitek lidské kostry
  • znázorňuje přesně anatomické detaily, štěrbin, otvorů a výběžků
  • lebku lze rozebrat na tři části
  • odnímatelné paže a nohy
  • pohyblivé klouby v rameni, kyčli a kotníku
  • nohy lze demontovat v koleni
  • odnímatelná noha v kotníku
  • pohyblivé lopatky
  • pěti paprskový bezpečný kolečkový stojan
  • vazy kolena, kyčle, loktů a ramen jsou na jedné straně modelu

Všechny kostry Erler Zimmer jsou odlitky podle skutečných koster v nejvyšší kvalitě a se smyslem pro detail. Modely jsou vyrobené z odolného plastu a znázorňují všechny anatomické detaily, jako jsou štěrbiny, otvory a výběžky. Všechny kosti jsou individuálně vyrobené a pečlivě smontované. Ruce a nohy jsou pružně připevněné pomocí drátku. Paže, nohy a lebku lze snadno odstranit a částečně rozebrat. Pěti paprskový kolečkový stojan umožňuje modelu bezpečné umístění a jeho snadný transport z místnosti do místnosti.

Dokonalá lebka:
Třídílná lebka byla digitalizována podle skutečné lebky a upravena tak, aby přesně odpovídala standardní výukové anatomii. Velikostně odpovídá průměrnému dospělému Evropanovi. Na modelu jsou znázorněny všechny důležité struktury, praskliny, otvory. Lebku lze rozebrat na základnu lebky, spodní čelist a klenbu lebky. Horní část lebky je spojená se základnou lebky pomocí kovových kolíků a přidržována na místě pomocí magnetů. Na rozdíl od konkurenčních lebek tato technologie zaručuje, že fixační kolík se už nemůže odlomit a mezi horní částí lebky a základnou lebky není žádná mezera.

Pohyblivé klouby:
Ramena a boky jsou namontovány bez kovových částí a nabízejí možnost předvést nejen rotační pohyby, ale také klouzavé pohyby kloubu. Kloubové plochy po sobě klouzají a umožňují tak demonstrovat všechny možnosti skluzu.

Kloubové vazy:
Pružné kloubové vazy kolen, kyčlí, loktů a ramen umožňují předvést pohyby lidské kostry a vysvětlit tak jejich funkci. Na modelu jsou zobrazeny nejdůležitější kloubové vazy.

Pohyblivá ramena:
Ramenní lopatky jsou namontovány tak, aby se mohly pohybovat zároveň s pohyby paží. To umožňuje zobrazení přirozené sekvence pohybů.

Flexibilní kotník:
Horní část kotníku je upevněna pomocí pružné gumy což umožňuje jakýkoliv pohyb. Nohu lze z modelu kostry jednoduše sejmout a vzít ji například sebou na další přednášku.

velikost se stojanem velikost bez stojanu hmotnost
176 cm cca 165 cm 9,5 kg

Vaše objednávka bude s informací o termínu dodání telefonicky potvrzena.