Kožní rány a úrazy

Prohlédnuté produkty

Simulátor péče o dekubity

204967

3B Scientific GmbH

Nový produkt

S tímto simulátorem dekubitů se mohou ošetřovatelé a studenti medicíny seznámit s odborným hodnocením (vyšetřením, měřením a popisem), péčí o rány a obvazovacími technikami u různých fází dekubitů.

Více informací

skladem u výrobce - na objednávku

18 338,00 Kč s DPH

15 155,37 Kč bez DPH

Více informací

S tímto simulátorem dekubitů se mohou ošetřovatelé a studenti medicíny seznámit s odborným hodnocením (vyšetřením, měřením a popisem), péčí o rány a obvazovacími technikami u různých fází dekubitů. Toto školení může značně zlepšit standardy v rozpoznávání a péči o dekubity u skutečných pacientů. Materiálové provedení simulátoru dekubitů je flexibilní a může pomoci zajistit realistický trénink v obměně obvazů, které tvoří podstatnou část ošetřovatelské péče o rány. Dodáváno v přepravním kufříku.

Na simulátoru jsou znázorněny následující dekubitní stupně:

  • Decubitus 1 stupně (větší trochanter - vpravo) Na větším trochanteru lze pozorovat dekubitus 1 stupně: patrné je zarudnutí kůže, ale kůže je neporušená.
  • Decubitus 2 stupně (hýždě - vpravo) V oblasti sakrum (Os sacrum) je vidět částečná ztráta kůže: vnější kůže (epidermis) vykazuje známky poškození, které zasahuje do dermis (corium). Zobrazené povrchové tlakové poranění se může projevit vývojem puchýřů a kožních otěrů.
  • Decubitus 3 stupně (hýždě - vlevo) V levém dolním prostoru hýždí lze pozorovat dekubitus 3 stupně: rozpoznatelný ztrátou všech vrstev kůže, s poškozením podkožní tkáně, až po nekrózu. Toto je rozpoznatelné černým zbarvením v oblasti rány.
  • Decubitus 4 stupně (větší trochanter - levý, sacrum) Výrazný dekubit 4 stupně je prezentován na větším trochanteru (trochanter major) a na sacrum (os sacrum): všechny vrstvy kůže a svalová fascie jsou zničeny. Nekrotické oblasti jsou označeny černě. Svaly a oblasti kostí pod touto vrstvou jsou také postiženy. Toto poškození by se mohlo stát nekrotickým. Mohou být ovlivněny také podpůrné struktury jako šlachy, vazy nebo kloubní struktury.

rozměr hmotnost
33 x 37,5 x 15 cm 2,13 kg

Vaše objednávka bude s informací o termínu dodání telefonicky potvrzena.

Příslušenství