HLAVA - smyslové orgány

HLAVA - smyslové orgány Počet produktů: 97

HLAVA - smyslové orgány

Modely smyslových orgánů mohou posloužit studentům jako výukové pomůcky ve školách nebo ve zdravotnických zařízeních pro vzdělávání pacientů. V naší široké nabídce najdete vysoce kvalitní anatomické modely smyslových orgánů, které jsou vyrobeny z odolných materiálů a mají dlouhou životnost. Všechny anatomické modely jsou vyrobeny s velkou přesno...

Modely smyslových orgánů mohou posloužit studentům jako výukové pomůcky ve školách nebo ve zdravotnických zařízeních pro vzdělávání pacientů. V naší široké nabídce najdete vysoce kvalitní anatomické modely smyslových orgánů, které jsou vyrobeny z odolných materiálů a mají dlouhou životnost. Všechny anatomické modely jsou vyrobeny s velkou přesností zaměřenou na detail tak, aby co nejpřesněji znázorňovaly lidskou anatomii hlavy, mozku, sluchu, zraku a zubů.

Zobrazit

Podkategorie

  • Hlava

    Modely hlavy slouží jako výukové pomůcky ve školách, ve zdravotnických zařízeních pro vzdělávání pacientů apod. V naší nabídce najdete vysoce kvalitní anatomické modely hlav, které jsou vyrobeny z odolných materiálů s dlouhou životností. Všechny anatomické modely hlavy jsou vyrobeny detailně tak, aby co nejpřesněji znázorňovaly anatomii lidské hlavy a krku. Některé modely lidské hlavy lze rozdělit na několik částí včetně vyjmutí mozku.

  • Mozek

    V této kategorii si můžete vybírat z široké nabídky modelů lidského mozku, včetně anatomických plakátů s tématikou lidského mozku a mozkových patologií. Nejprodávanější a anatomicky přesný základní model mozku, je vhodný pro základní studium mozku. Dvoudílný mozkový model je zase ideální pro studium začínajících studentů. Pětidílný klasický mozek je věrnou kopií skutečného lidského mozku z mnoha jeho vnitřními strukturami. Pro pokročilejší studie je vhodný osmidílný neuro-anatomický model mozku. Položte ruce na mohutný obří mozek skládající se ze čtrnácti částí a nechejte jej kolovat po třídě, tato replika je prakticky nezničitelná.

  • Sluch

    Ucho je složitý smyslový orgán, který se skládá z vnějšího (boltec, zvukovod a bubínek), středního (středoušní dutina s kůstkami) a vnitřního ucha (kostěný a blanitý labyrint). Všechny tři části se podílejí na vnímání zvuku, pouze vnitřní ucho je určeno též ke vnímání rovnováhy, polohy a úhlových pohybů hlavy. Různé provedení a velikosti modelů ucha umožňují studovat anatomickou stavbu ucha ve velkém detailu. Názorná ukázka anatomie a topografie sluchově rovnovážného ústrojí u obřího modelu ucha bude pro posluchače poučná a zábavná.

  • Zrak

    Zrak zajišťuje oční koule uložená v očnici. Je téměř kulová, složená ze dvou do sebe vsazených polokoulí. Menší přední polokoule se nazývá rohovka a větší zadní polokoule je bělima. Uvnitř oční koule se nachází čočka, přední a zadní komora vyplněná komorovým mokem a sklivcová komora. Ke zrakovému ústrojí dále patří víčka a obočí, slzné ústrojí a spojivka, okohybné svaly a vazivové struktury. Ještě nikdy se vám nenaskytl pohled na lidské oko, tak jako s těmito modely. Modely oka jsou vhodné jak do ordinací oftalmologů, tak pro studenty očního lékařství.

  • Zuby

    Zuby jsou v ústní dutině do zubních lůžek uloženy speciálním způsobem a v čelistích jsou seřazeny do horního a dolního oblouku. Prořezávání mléčného chrupu začíná v 6. měsíci a končí ve 24. měsíci s počtem 20 zubů. Prořezávání trvalého chrupu začíná v šesti letech a končí kolem třicátého roku s počtem 32 zubů. Hlavní funkcí zubů je mechanické zpracování potravy, významně se podílí na tvorbě hlasu, artikulaci a správném postavení čelistního kloubu. Zubní modely usnadňují morfologickou výuku lidského chrupu a jsou vhodné pro výuku zubních lékařů, ale i žáků základních škol k výuce dentální hygieny.

na stránku
Zobrazeno 49 – 60 z 97 položek
Zobrazeno 49 – 60 z 97 položek