Houpací plochy

Prohlédnuté produkty

Pedalo Step - kroková houpací deska

205570

Holz-Hoerz GmbH

Nový produkt

Díky dvěma různým poloměrům zakřivení bočnic a dvěma nezávisle na sobě se otáčejícími nášlapy, docílíte pohybové kombinace, která vede k ještě lepšímu výsledku při tréninku, než je tomu u běžných houpacích desek.

Více informací

skladem u výrobce - na objednávku

5 249,00 Kč s DPH

4 338,02 Kč bez DPH

Více informací

Díky dvěma různým poloměrům zakřivení bočnic a dvěma nezávisle na sobě se otáčejícími nášlapy, docílíte pohybové kombinace, která vede k ještě lepšímu výsledku při tréninku, než je tomu u běžných houpacích desek. Kromě obvyklých sekvencí cvičení pro vyvážení zátěže mezi levou a pravou nohou vyžaduje houpačka Pedalo Step další stabilitu v kotníku směrem dovnitř (pronace) a ven (supinace). Pokud se deska krokové kolébky nakloní do strany posunutím hmotnosti těla na podpěrnou nohu, může být poloha nohy stále udržována v anatomicky vodorovné poloze. Udržení nebo stanovení stability kotníku z dynamického pohybu, to je přesně ten záměr této krokové houpací desky. Vysoký klopný moment nášlapných desek simuluje zejména zátěžovou situaci, jakou děláme při ledním hokeji, na kolečkových bruslích, běhu na lyžích a mnoha dalších sportech. Míčové sporty jako házená, volejbal, basketbal a fotbal patří mezi sporty, které mají nejvíce zranění kotníku. Cvičení na step krokové desce stabilizuje kotníkový kloub s osou nohy a proto je oblíbeným tréninkovým zařízením pro prevenci a rehabilitaci v těchto sportech. Postavení kotníku v příčně skokové poloze se procvičuje při plynulé změně zátěže podobné chůzi po schodech. Stabilita přední části chodidla a horní kloub kotníku jsou takto speciálně trénovány.

Oblasti použití:
cvičení celého těla, fyzioterapie, týmové a individuální sporty, sportovní cyklistika

Specifikace:
Boční panely jsou vyrobené z březové překližky, ošetřené přírodním lakem. Nášlapné plochy jsou z březového multiplexu v barvě antracit s protiskluzovým povrchem. Osy jsou sešroubované pomocí ocelové trubky.

nosnost do 150 kg
hmotnost 4,5 kg
délka 52,5 cm
šířka 40,5 cm
výška 20,5 cm
věk od 6 let